Időskorúak Gondozóháza és Tartós Elhelyezése
Általános tudnivalók:
- A diabetikus étrend összeállítása az élelmezés vezető feladata.
- Lehetőség van „A menü” és „B menü”-ből történő választásra az ebéd igénylésénél.
- Szerződéses jogviszonyban: Orvos (heti 4 órában)
Személyi feltételek a bentlakást nyújtó intézményben:
- A szakápolás keretében végzendő feladatokat 6 fő gondozó és 1 fő terápiás munkatárs látja el, aki egyben a szakmai egység vezetője is.
- A 6 fő gondozóból 4 fő a szociális ápoló gondozó végzettségen kívül a demencia gondozó végzettséggel is rendelkezik.
- 1 fő szociális ápoló gondozó 1 fő pedig, jómagam képzésben vesz részt.
Tárgyi feltételek:
- Az intézmény modern, saját és Unio-s forrásból felszerelt tárgyi feltételekkel rendelkezik.
A személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátás:
- A nyugdíjkorhatárt betöltött személyeknek az ápolását és gondozását végzik, akik önmagukról gondoskodni nem tudnak.
- Felvehető az intézmény gondozottjai közé az a 18. életévét betöltött személy aki betegsége miatt nem tud önmagáról gondoskodni.
- Az intézmény szakgondozói segítik és gondoskodnak az önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes személyek napi ötszöri étkezésről, szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátásról, mentális gondozásról, egészségügyi ellátásról valamint lakhatásról.
- Az intézménybe történő felvételre irányuló kérelmet az intézményvezetőnél, Németh Ildikónál kell előterjeszteni írásban, ő dönt a kérelem tárgyában.
- Az intézményvezető jövedelemvizsgálatot végez, majd a beköltözés előtt megállapodást köt a leendő gondozottal.
Az intézményben a bentlakást nyújtó elhelyezés protokolljának bemutatása:
Segítséget nyújtson az ápolási problémák megoldásában. A segítségnyújtás mértékét, fokát, formáját, terjedelmét és gyakoriságát minden esetben a betegség súlyosságának a foka határozza meg, mely során a személyiségi jogok biztosítva vannak.
- Teljeskörű ellátás keretében biztosítjuk:
- a lakhatásról való gondoskodást 24 órás felügyeletet
- ápolási, gondozási feladatok ellátását, szakápolást
- napi ötszöri étkezét és szükség szerinti diéta biztosítása
- szükség szerinti ruházattal és textíliával való ellátást
- az egészségügyi ellátásához való hozzájutást,
- mentálhigiénés ellátást
- a hivatalos ügyekben való segítségnyújtást
- a lakók ruházatának, textíliájának mosását, vasalását, javítását,
- foglalkoztatást
- A feladatellátás szakmai tartalma:
A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 67. §-ában meghatározott intézményi elhelyezés, amely az intézményben életvitelszerű tartózkodást biztosít, folyamatos felügyelet mellett.
A feladatellátás formái: 1-2-3 ágyas átlagos szobákban.
- Étkeztetés megszervezése:
A feladatellátás formái:
- normál étrend
- szükség szerint diétás étrend biztosítása
A feladatellátás módja:
- az étkezőben történő felszolgálással
- szükség esetén az ellátott szobájába történő bevitellel
Az étkezések időpontja:
- reggeli: 08:00 – 09:00
- tízórai: 10:00 – 11:00
- ebéd: 12:00 – 13:00
- uzsonna: 15:00 – 16:00
- vacsora: 17:00 – 18:00